Amenajare Vila Bragadiru

Într–o zi a apărut EA, clienta. Era energică, pusă pe fapte mari si foarte sigură  de stilul  casei care urma să prindă viaţă. M-a cucerit cu entuziasmul ei după numai 5 minute, astfel că am plecat împreună pe şantier să evaluez lucrarea.

Am parcurs  toată casa, încercând să conturăm o imagine cât mai completă a ceea ce acum era doar o  construcţie  la gri şi să organizăm pe etape amenajarea casei.

Spaţiul a fost foarte bine împarţit , astfel că s-au putut obţine  în zona etajului trei dormitoare generoase,fiecare cu propria baie , iar la parter ,un alt dormitor, de asemenea,cu baie proprie  şi dressing, un living extrem de mare, o bucătărie dotată cu cămară si un alt grup sanitar, de dimensiuni mai mici.

Vom sări peste  etapele intermediare şi o să povestim despre  casă, in  faza ei finală.

Înainte de a parcurge  fiecare  cameră, trebuie să menţionăm ca în anumite  poze veţi regăsi la geam două variante de perdele şi draperii , deoarece proprietara şi-a  dorit să poată să le înlocuiască în funcţie de  momentul anului.

”Stăpânii etajului” , sunt cei doi copii : El , în drum spre  adolescenţă , Ea, mai mică de vârstă decât el , mezina familiei, ”păpuşica” care  visează la zâne şi inorogi .

Al treilea dormitor este rezervat  oaspeţilor .

Să începem cu mezina familiei , căreia mama ei i-a gândit o cameră cu mobilier de adolescentă, dar pe care am adus-o mai aproape de vârsta ei prin culori şi accesorii.

Cele mai preţioase  obiecte de  decor sunt păpuşile lucrate manual cărora le-am rezervat  o poliţă specială  în ansamblul bibliotecii.Camera este structurată pe trei zone : cea de dormit , cea de joacă şi zona biroului, unde  orice fetiţă oricât de prinţesă este va trebui la un moment dat să işi facă temele .

Pentru că este o fire  veselă şi dinamică, i-amales culori calde si multe , multe floricele. Ţesăturile alese sunt din fibre naturale, inclusiv cuvertura de pe pat, pe care am făcut-o cu două feţe si am matlasat-o.
Camera având mai multe tipuri de geamuri, am alternat sistemele de prindere  pentru a nu o aglomera, astfel, în zona de dormit am optat pentru şină de aluminiu curbata pe capete împreună cu perdea şi draperie , iar în zona biroului pentru storuri  romane.

Mobilierul din cameră a fost achiziţionat de la o firmă producătoare de lemn masiv, iar  restul pieselor  a fost  produs la firma ECO, respectiv canapeaua de două locuri ce aparţine zonei de joacă şi cele două demifotolii alăturate unei mici mese rotunde, unde  se poate  sta la un ceai  cu prietenele  sau se poate citi o carte ori construi un puzzle, lumina naturală  fiind suficientă pentru o astfel de activitate.

Pentru că deasupra tăbliei patului peretele era foarte gol, am găsit un tablou potrivit ca dimensiune şi ca temă pentru a echilibra zona respectivă.

Corpurile de iluminat au fost achiziţionate  de la producători cu tradiţie în design şi calitate din Anglia şi Grecia.

Camera fratelui ei este marcată de trecerea către adolescenţă, respectiv, nuanţele  mobilierului sunt de nuc închis , iar în ţesături predomină  tonuri de albastru si gri. La fel ca şi în cealaltă cameră, spaţiul este împarţit în zona de  dormit, de recreere si cea de studiu, respectiv, biroul.

Întrucât spaţiul  este riguros gestionat , am optat pentru  acoperirea suprafeţei vitrate din zona de recreere  cu perdea si draperie şi cu storuri romane pentru zona biroului.

Chiar  dacă spaţiul nu este la fel de generos precum al mezinei, am reuşit să integrăm acelaşi model si mărime  de  canapea precum  la aceasta.

Al treilea dormitor , cel de oaspeţi, este o oază de linişte si recreere. Mobilierul este  ales să se potrivească  spaţiului astfel încât să nu aglomereze camera, fiind reprezentat doar de pat, noptiere şi o comodă cu sertare.

O masa cu blat de sticlă  impreună cu două scaune vin să ofere locul de cafea sau citit fără a optura foarte mult ieşirea catre balcon.

Draperiile  sunt subtile si elegante , iar  tabloul de deasupra tabliei  patului te încurajează la visare şi călătorii cu ochii larg  deschisi. Corpurile de iluminat sunt spectaculoase, aş spune chiar o operă de artă, armonizând starea de bine pe care ţi-o transmite dormitorul.

Holul care deserveşte toate cele trei dormitoare este suficient de lat, astfel încât între camere si casa scării şi-a găsit locul si un acvariu mare cu peşti exotici, care din păcate în momentul când am făcut noi pozele nu era gata, ca să sa vi-l putem arăta. Toată lungimea acestuia, până la delimitarea dintre parter si etaj, este îmbrăcată într-un tapet lavabil ivory, discret şi plin de personalitate, duritatea dungilor late de pe acesta fiind îndulcită de către florile mărunte uniform distribuite  pe suprafaţa draperiei aflate la geamul din dreptul scărilor.

Corpurile de iluminat fac  parte din aceeasi colecţie, dar au volume diferite in funcţie de pozitionarea lor  de-a lungul holului.

Coborâm la parter, unde ne întâmpină  un spaţiu deschis foarte generos, pe care, după dorinţa proprietarilor, l-am împărţit în trei zone: zona bibliotecii, zona de lounge  si locul de luat masa.
Tot mobilierul  este  lucrat la comandă, din lemn masiv, inclusiv  scara şi placările stâlpilor de susţinere.

În zona de sub scară a fost amenajată o bibliotecă spatioasă în faţa căreia îşi aşteaptă cititorii, două  fotolii masive, comode şi încăpătoare ,numai bune de  cuibărit în ele cu o carte bună în mână, la lumina  blândă a unui lampadar sau a unei veioze.

Tonurile ţesăturilor alese pentru tapiţeria fotoliilor cât şi pentru draperie sunt liniştite şi vin ca o continuare uniforma a stilului mobilierului din lemn masiv.

În  zona  televizorului sunt  amplasate  două  canapele  extra  large, cu şezlong, lucrate in oglindă, una faţă de cealaltă, dând astfel senzatia de “cuib“, de  intimitate.
Poziţionarea lor în acest fel delimitează zona de lounge din întraga suprafaţă a parterului, aceasta fiind în mijloc, având de o parte zona de dining si de  cealaltă parte zona de citit.
Canapelele sunt produse la comandă atât ca model cât si ca dimensiuni si confort. Stofa cu care sunt îmbrăcate este o ţesătură de trafic intens,
dar cu un touch catifelat, culoarea acesteia fiind aleasă de proprietari şi susţinută  şi de noi, fiind o combinaţie perfectă  între confortul vizual, eleganţă şi potrivire cromatică cu restul mobilierului.

În zona de luat masa s-a optat pentru o masă  fixă de dimensiuni mari si scaune  stil, pe care le-am  tapiţat cu aceeaşi stofă precum canapelele.

Fiind un spaţiu deschis atât de  mare, împreună cu proprietarii  am decis să îl definim ca zone, în afara mobilierului şi prin amplasarea de tablouri cu teme dragi lor.
De asemenea, corpurile de iluminat punctează clar funcţia fiecărei părţi amenajate, respectiv, la locul de luat masa avem amplasate candelabre, ca sursă de lumină multiplă, iar în restul spaţiului, din aceeasi colecţie, sunt dispuse  lustre al căror abajur dirijează lumina spre pardoseală, generând o lumină difuză si punctuală, ajutând la senzaţia de lounge.

Dormitorul  matrimonial se află tot la parter, are baie proprie si dressing. Mobilierul este tot din lemn masiv, într-o nuanţă sobră, dar pe care am  compensat-o cu veselia draperiilor, alese bineînţeles de scumpa noastră gazda.

Întrucât suprafaţa acestuia permite acest lucru, am improvizat o zonă de citit si relaxare, în care am amplasat două fotolii Boheme împreuna cu o masuţa de cafea de asemenea din lemn masiv.

Nici de aici nu lipsesc  tablourile pictate pe canvas, care au fost amplasate în  nişe  special  pregătite  si luminate pentru ele.

Despre bucătarie , vă putemspune că este  foarte încăpătoare ,astfel că în afara unui mobilier conceput pe două dintre  laturile  încăperii  s –au  amplasat o masă cu şase scaune şi o canapea Roma de trei locuri. Nici din aceasta zonă nu lipsesc  ţesăturile naturale din bumbac  cu flori , o reţetă garantată pentru asigurarea bunei dispoziţii din casă.

Ultimul accent al tapiţeriilor la comandă îl găsim la intrarea principală a casei, unde am montat o oglindă cu ramă capitonata, făcută sa încadreze perfect comoda cu sertare aflată pe hol. De asemenea, pentru un confort sporit am amplasat o  banchetă Edward lângă cuierul tapiţat , lucrat din aceeasi colecţie de tapiţerii provence precum oglinda.

Aici se încheie turul prin casa clienţilor  noştri. Ar mai fi fost poze de adaugat si multe alte detalii de povestit, întrucat casa acestora este destul de mare,
dar sperăm ca am surprins esenţialul, fără să le invadăm foarte mult intimitatea.

Vă mulţumim că ne-aţi fost alături în această călătorie şi sperăm să va oferim în curând noi amenajări cu si din suflet !